вторник, 26 февруари 2013 г.

Картала ски център

Отлично оборудван Картала ски център се характеризира като естествен зимен ски курорт, с удобно за всички посетители разположение. Намира се само на 30 км от Благоевград и 130 км от София. Картала е ски център, в който цялото семейство може да се наслади на удоволствията на зимните спортове и удоволствия. Отлични условия за скиори и сноубордисти, дори и за ниво експерти в ски спусканията.
Напълно реновиран през 2009г. 
Картала ски център  е място за провеждане на ски състезания в различни алпийски дисциплини за деца и младежи. Доброто му местоположение, мек климат и нови спортни съоръжения предлагат на начинаещите скиори и сноубордисти отлични условия за обучение и подготовка. Картала ски център предлага още 5 километрова ски писта, свързана със ски пистата за начинаещи и деца. За основната ски писта в Картала се ползва шестместен кабинков влек, който се изкачва до билото на планината. За желаещите да карат по кратък маршрут работи влек тип паничка, който изкачва скиорите и сноубордистите до средата на основната ски писта в Картала.
В последните години ски център Картала се обособи като любимо място за спускания на фрийрайдърите. Теренът на планината е подходящ за туризъм, ски, сноуборд, за хайкинг, ходене със снегоходки. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар